Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar ni vet


Tänker en stund

Sitter här och tänker en stund
på det som gott då året rinner ut
dess efterträdare tar sin tron
men alt runt om kring mig
förblir som sig vor

tungt i bröstet är de löften jag glömt
glömt men mins nu då tiden är sen
saker jag skulle gjort, saker jag skall göra
spökar i mitt inre och ekar utanför
där världen utmanande breder ut sig

En tid lik så många före den
som aldrig återvänder
en tid vars like aldrig mer skall skådas
händelser och viljor, ord och talan
vars grund är förändrad för evigt

svunna tiders tankar som ekar i våra hjärtan
från de som klev över världen långt innan oss
talar om livet och dess nycke
dolda gåtor olösta fram tills nu
tiden som är vår men blott för en stund

sitter med en tanke och låter den begro
släpper den sedan ut i världen
och åter jag får ro
nu åter står bara det som osäkert är
den tid som skall komma med morgon skär




Fri vers av Nemloth
Läst 375 gånger
Publicerad 2007-02-28 13:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nemloth