Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SMÅLÄNDSKA KRINGLOR

SMÅLÄNDSKA KRINGLOR



Småländska kringlor är nog bland det godaste jag vet
Här fodras det mycket kärlek, värme och kunnighet
Man samlas kring bordet och ha en riktig kringelfest
Här är det bara så att man känner sig alltid som en gäst

Det som är lite äldre behöver man inte rynka på näsa åt
Igår var det småländska kringlor, idag är det kanske en entrecote
Men bakar in både glädje, kärlek och tro i sin snurra
Borde inte någon säg ett vackert ord om detta, eller hurra

Visst kan livet vara lite kringligt när man ligger där på plåten
Det är inte så att alla kan föräras och få den där hitlåten
Livet musik består av många tonarter, både i dur och i moll
Det måste vara lagom temperatur annars blir det bara, brännboll

Nej, ett ode till den småländska kringlan, bakas med gott mod
Man vill bara bjuda in alla som är ens vänner och säga varsågod
För jag hoppas att kringlorna får vara kvar länge i vår bygd
Äter man några blir man faktiskt drabbad, nästan som av en häxbrygd


Mr G








Fri vers av Mr G
Läst 450 gånger
Publicerad 2007-02-28 20:02



Bookmark and Share


  thyra
Jag säger både hurra och vackra ord om smålänska kringlor. På lördagarna i min barndom brukade min pappa baka smålandskringlor. Gottgottigottgott. Det nya och grandiosa är inte alltid det bästa, som din text förmedlar så bra.
2007-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G