Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
precis vad titeln säger. En hyllning till en mer än god vän och hela hans krångliga familj. Dock har han med tiden blivit lite lat och sitter mest och plitar ner sonetter på Poeter.se. Han heter Tingsta och är en hurrandes jävel på att skriva!


EN VISA TILL EN STOR VÄN

Jag har en vän, han är stor och bred
han spelar bälgaspel
Han spelar huset sitt på sned
Han spelar rätt och fel
Han sjunger med en mäktig röst
så alla tiger still
Han kan ge mänskor bot och tröst
om han bara vill

Han har en fru från masars land
hennes själ den är så stor
Att hela Falun och Siljans strand
i hennes hjärta bor
Hon väver dukar, nystar garn
ger mönster åt vår värld
Sjunger visor för sina barn
som hon själv har är lärd

Jag har en vän, en bred och stor
han är snar till lek och skratt
I hans visor en koltrast bor
och man kan höra att
Den har en plats att vila i
på stenar i hans själ
En silkeslen melankoli
men han skrattar likaväl

Jag har en vän, han krossar berg
välter träd och bryter mark
när fågelns skuggas svarta färg
blir alltför tung och stark
Då hjälper frun och barnen till
och vännerna dom vet
i skuggan får han snaps och sill
när sommaren blir för het.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 248 gånger
Publicerad 2007-03-01 01:07



Bookmark and Share


  Tingsta
Du gör mig generad.. göbbe.
2007-03-01

    sunnanvind
Vilken härlig dikt du har skrivit till din härlige vän! Den är skriven med så mycket värme och vänskap så man blir varm själv då man läser!
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth