Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om landet vi lever i och hur det förändras. Hur gamla brukssamhällen tunnas ut och tillslut upphör att existera. Hur en del av vår kultur håller på att suddas ut och om det över huvud taget spelar någon roll.


Allsång vid Älgasjön

En allsångskväll vid Älghult sjö
där sången inte stör
där pianot spelar en prelude av Bach
så tyst så alla hör

En solnedgång i Glasriksland
där bandet lockar dans
Ett gammalt, trött och utnött band
som spelar på dispans

och mätta ögon, glänsande
som svidat sig till fest
trots rynkorna och stela ben
en torparokets rest

Minns drömmen om en bättre tid
en mänskligare strävan
och se sen nytert vad finns kvar
och stilla dig från bävan

En byggd av minnen, hopp och tro
men rest ur trälars blod
En jord som åter skall bero
i drömska emigranters mod




Fri vers av Karl
Läst 335 gånger
Publicerad 2005-02-12 19:02



Bookmark and Share


    sphinx
en stämningsfull bild du målar upp och skapar närvaro...man (jag iaf) är där...
2005-02-25

    sphinx

2005-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Karl