Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*


Maskrosbarn



Tidigt eller inte
maskrosbladen, klövern, glänser i asfaltens sprickor
reflekterar
solens första vita stålar
Daggtunga pilblad vilar beskyddande
över sandlådans tomma dyner
klätterställningens viberande, skälvande torn

Det finns en avgrund vid sidan av gräset
under sandslottens mjuka, bruna skal
i maskrosens ihåliga stjälk, nära
klöverns rosagula hjärta

jag skjutsar dig hem på cykeln
vingligt studsande
en balansakt farligt nära kanten

Dagens första timmar
eller de sista
skall vi kasta oss ut för stupet




Fri vers av Karl
Läst 982 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-30 02:28



Bookmark and Share


  pang
wow, mkt känsla. jordigt blommigt och levande.
2008-05-08

    Fjärilspoet
Njutningsfyllt att läsa, vacker poesi!
2006-07-28

    SandemosesDelirium
Jag har för mig att jag läst en annan dikt som innehöll maskrosor, även den mycket bra. Det här är verkligen jättefint och vackert...som ett nystämt piano...
2005-12-13

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Underbart! Genomunderbart, genomarbetat, känslofyllt och felfritt!
2005-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Karl