Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

7-7-7



jag skrev en gång om körsbärsnätter
om söndertuggade kärnor
nedsmugna
ifrån din knutna hand till fickan

jag skrev en gång om silvernätter
om snön som föll glittrande
fördolt
ifrån vit himmel till din säng

sen skrev jag om krossade drömmar
om kärlek som försvann
och om hur män fick leka soldater
medan jag låg under
utan att se på

jag har räknat mina handlingar igen
men jag fastnar alltid vid 7

7 löften
7 sorger
7 vomeringar

jag har räknat alla gånger
som jag har skrivit om mina fingrar

dom var för många

så jag slutar nu




Övriga genrer av Smultris
Läst 883 gånger
Publicerad 2007-03-02 00:11



Bookmark and Share


  Ezo
Jag läser och jag läser..den är smärtsam!
2007-03-12

    Hans VIP
Svunna drömmar, förhoppningar, kanske lyckliga stunder, till att börja med, sedan besvikelser....utan ände....tänker jag först, känner mig då lite kluven till slutet. Sedan ser jag det som berättelsen om någon som fastnat i ett ältande av någon sorg....där fastnandet och ältandet blir svårare än sorgen...då andas plötsligt slutet någon sorts oviss öppning/hoppfullhet/möjlighet. Detta ser jag, idag. Tack/Hans
2007-03-05

  Shininkagemusha
Läst den igen och igen.

Och nu satt den. Så bra, flyt och mening i förening. Så att säga.

Det växer för var gång, den här vill jag höra dig läsa.
2007-03-05

  Ronny Berk
en matematikens och antikens stammoder... det heliga sjutalets magiska drifter...
2007-03-05

  baklänges
fin, lite lagom sorgsen ton
i den här tills
\'7 vomeringar\' kommer in.
det är, för mig, väldigt störande,
helt överraskande och fult.
och det är bra. så avigt
och brutalt. det blir som en punkt
dikten kretsar kring för att det
är ett sånt kraftuttryck. och fingrarna
efter blir såna som stoppas i en hals.
vilket kanske inte är meningen, men
det funkar bra för mig.
2007-03-02

  Johannes
7kt bra.
2007-03-02

  [ShadowWalker]
*andas djupt in saaaakta*

Självbetraktelse med numerisk återgivning i korthet, en omskrivning av sin vardag i få magiska rader, det är få som kan ordentligt, du är en av dem...

Slutet är lite oväntat och känns lite, men bara lite \"rinna ut i sanden\" av känslan men jag gillar meningarna enormt.

i korthet mycket bra text, välskriven och personlig med din speciella underbara stil!
2007-03-02

  madinsane
det känns som om du återvänt, mitt lilla bär..
och jag har saknat dig!!!
2007-03-02

  lodjuret/seglare VIP
nu när jag läser din text
har den just, med denna gång,
blivit läst sju gånger

säkert en vink från gudarna
om att du har öppnat
ett fönster till en dimension
stor nog att ta vara på
dessa sju rosor som jag
just nu skänker denna text

nu återstår väl blott 7 dagar
till nästa gång detta fönster
öppnas för nya blomster
att smycka ditt blottade jag
2007-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris