Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tja ibland behövs det!


NÄR DIKTEN SPARKAR BAKUT

Jag vill skriva åtminstone en dikt
som sparkar bakut
som sparkar hårt och snabbt
mot alla poetjävlar där ute
som sitter med himlade ögon
och skådar vida horisonter

Va fan, se längre än er själv!
så långt att ni ser er egen rygg

Jag sparkar bakut mot alla
som närmar sig mig bakifrån
som varken ser fram eller bakåt
utan vilar i det fromma nuet

stig upp och skapa, för fan
och gör eran tillvaro till vår
stig upp
fläta ord vid ord i tillvarons
container

Va fan, klart att ni ser längre
än andra
Va fan, klart att ni ser sanningen alla poetjävlar!

Jag vill skriva åtminstone en dikt
som sparkar mig själv i skrevet!

Men jag återkommer........
med en gullig dikt om hösten, typ.





Fri vers av Jan Linderoth
Läst 193 gånger
Publicerad 2007-03-06 17:02



Bookmark and Share


  stronza
Sparka lite hårdare, så kanske det gör ont!
2007-03-07

    *Zenobia*
Sparkar bakut gör jag varenda dag...*S*

Över dumheten i världen, och min egen dumhet ibland. Men den har ju liksom jag inga gränser........

Men vad är då ditt budskap..det där du har på tröjan...?

Stämmer det...? *L*
2007-03-06

    sunnanvind
Vad bra ! Med kraft som vänder upp o ner på myset o ändå
lovar om en liten gullig en! Här var det krut!
2007-03-06

  Cris
*skratt*
2007-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth