Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urdrucken öl



Du behöver inte oroa dig, älskade
Snart blomstrar blommorna i äppelträdet igen
Snart kvittrar nektergalen åter i ditt öra, som alltid förr
och barnen kommer hoppa hage oberörda utanför

Du behöver inte oroa dig, älskade
Du kommer komma över mig
Du kommer finna någon annan
En mycket bättre och charmigare än jag.

Nej. Du behöver inte oroa dig, älskade
Snart är jag något förflutet
Ett uråldigt minne från ett avlägset och gammalt liv från förr
Som kan nämnas för polarna över ett glas skummet öl
För att kanske få återupplivas igen
Någon annan gång
Någon annan stans
Vid en annan tid, och plats.

Du behöver inte oroa dig, älskade
Snart är jag borta
Borta ur din atmosfär

Och kvar finns bara skummet av en urdrucken öl




Fri vers av Mimsen
Läst 287 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-07 20:35



Bookmark and Share


  Leif Furstedt
Sannerligen starkt, tydligt och naket i ord, tankar och form. Ta ordet vacker på rätt sätt.
2007-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Mimsen