Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske inte så bra, men faktiskt ganska skoj att skriva.


vi hinner knappt leta oss hela vägen ut - innan allt snabbt tar slut



i början är vi alltid en sedan två inte tre
men ganska snart fyra
samtidigt är vi så mycket mindre än
en vanlig vandringsmyra

runt vår märgsträng formar sig sakta
starka vita kotor
pumpen börjar med att pumpa rytmen
utan synlig motor

allra högst upp på skallen växer det
som vi kallar för hår
och inuti skalet sväller det som gör
att vi detta förstår

vi tar så småningom tag i våra fötter
och räknar in alla tår
samlar noga ihop vårat pick och pack
reser oss upp och går



på vägen bort mot den okända fjärran
styr vi vår kos och nos
och låter oss ibland beröras för mycket
av likväl ris som ros

vi formas dock även av vår omgivning
för det mesta inifrån och ut
och av de uppkomna rätten och felen
som aldrig verkar ta slut

men det vi så desperat inom oss söker
närapå konstant balans
återfinns troligen först i myllans famn
eller kanske ingenstans









Fri vers av alfa
Läst 288 gånger
Publicerad 2007-03-08 08:15



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
en livsresa
och inte passande på mvc enligt mig
det du ska börja med att göra
är att radera ingressen, den är riktigt DÅLIG
sen kan du låta resten ligga kvar
precis som den ligger nu
och kanske flytta den ett steg till
till \"läs gärna\"
för den här innehåller så mycket mer
än bara rim
både reson och skinkor
återfinns och en sjuhelsickes
hjärna
tack för att du förgyller min dag!
/Åsa
2007-03-08

  Cris
Skulle passa bra i en folder på mödravårdscentralen.
2007-03-08
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén