Jag utelämnar härmed ingressen och låter nedanstående text tala för sig själv" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag utelämnar härmed ingressen och låter nedanstående text tala för sig själv


se runt knuten - ett gordiskt regelverk



det är en oväntad och
omotiverad tryckförändring i tillståndet
som brister ut
i en plötslig betydelse

reglar knakar
och rämnar av det osagda

det finns
anledning till oro
men ingenstans att finna

strax innanför hörs en dämpad klagosång
på randen
till ett fullkomligt utbrott

mumlande biskopar och talföra matematiker
ber sina svaga sidor
om tecken från
den allsmäktigt rådande
tystnaden

i oformulerade formler radar kvinnor upp
sina kvävda utrop

teckenlöst
knutna över tomma gap

- det finns en hängd get här någonstans,
hörs det i periferin
och det överlämnas ett nyslipat fokus

mellan två röda droppar
avstannar gråten

- ta ett steg i taget,
finn geten
och sagan tappar snart en värdig tröghet
och sin sedan länge närvarande förvirring








Fri vers av alfa
Läst 319 gånger
Publicerad 2007-03-08 23:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
oftast det är som så
att det ord som ej blivit sagt
säger mer än det sagda

du skriver diffust
och man får tänka lite
men jag gillar den
den är så annorlunda att
man vill veta vad som händer
så man fortsätter läsa

bra skrivet
att det är en dikt känns
gillar ditt textformat
2007-03-12

  Sanningsägaren VIP
Ja, om det är gordiskt så är det ju att göra det rätt enkelt för sig om man ser/går runt den eller hur?
Fast det beror ju på om det är knuten eller regelverket... hm.. Klurigt.. börjar med \"r:et\" i förändringen av tillståndet, när det tillkommer så övergår stilleståndet till ett mer förståndigt tillstånd och får sålunda betydelse, som du också uppger senare
fast det är svårt med det ogripbara, som vi bara kan förnimma eller i värsta fall bara inbilla oss.. hur ska vi då kunna hantera det?
Du förstår Knutby finns inte bara på löpsedlarna utan också inom oss var och en.. och det är den scapegoaten som vi söker.. fast ändå inte.. jag tror inte jag är beredd att möta min... inte än iaf...
get
se
man
e
och
ja
e här
men inte där
än
Tack för mig och godnatt!
/Åsa
2007-03-09

  Sanningsägaren VIP
YES! Älskar ingressen!
2007-03-08
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén