Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödskallar på fötterna i 10 minusgrader



jag har en envis liten prins på 6 år

han vägrade sätta på sig sina
fodrade kängor

han skulle ha sina gummistövlar lätta
att sätta på och med snygga dödskallar

jag började argumentera och tjata
om att det är för kallt

kände mig jätte irriterad hade lust att
trycka på honom dom fodrade kängorna

men jag lämnade honom en stund
och frågade mig själv

varför är det här så viktigt för mig

svaret var inte lika skönt att få
det handlar om att jag tycker att det
är pinsamt att han ska gå i gummistövlar

vad ska dom andra föräldrarna tycka om mig
att jag är en dålig oansvarig mamma

alltså den bittra sanningen var
att jag vill vara omtyckt och
accepterad av andra

rädd att bli avvisad
aj ett till sår

därför bråkar jag med min son om hans
gummistövlar som han älskar

han är faktiskt 6 år och kan hämta
extra strumpor eller säga till
fröknarna att han vill gå in om han fryser

vi gick till skolan
han var så stolt att gå
med sina snygga gummistövlar

jag var i känslan av att inte bli
accepterad som en bra mamma
det var tufft

men med stolt huvud
gick jag till jobbet den dagen




Fri vers av sabina stark
Läst 261 gånger
Publicerad 2007-03-12 18:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sabina stark
sabina stark