Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att dö en smula




baklänges är ingen hastighet

men efterlämnar likväl snabbt en känsla
av gammalt

minnet av helgerna undkommer den hela tiden
och fångas in i ruset bakom slutna ögonlock
där poängtavlan systematiskt registrerar
bakgrundsstrålningen

ett
noll

till den som tar sig längst utan bestående skador

och
åttiotvå

gånger görs det sporadiska försök
att slita valenserna ur sina hålrum

de saknade åren slutar aldrig att fungera
och huvudet återkommer automatiskt
för att påminna sig om sin funktion
innan den åter upphör

den knappa känslan i tangenterna låter
numera överdrivet mycket i försöken
att undertrycka mellanslagen







i vanlig ordning
stakar sig de avsedda orden

stapplar långsamt in i färdigförpackat absurdum








 




Fri vers av alfa VIP
Läst 945 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-10 22:36



Bookmark and Share


  ulli
\"baklänges är ingen hastighet

men efterlämnar likväl snabbt en känsla
av gammalt\"

snyggt första inledningen här. du fångar mig direkt med första meningen. baklänges är ingen hastighet. den säger så mycket tycker jag. Jag tycker hela dikten har en känsla av saknad till något/någon. det är så jag tolkar det.

det är något speciellt med killar och poesi. precis som med killar som gör musik. det blir speciellt och äkta.
gillar den här dikten ruggigt mycket.
2007-05-17

  himlens hemlighet VIP
underbar skrivkramp det här...att valsa rakt ut i nuet...utan färdiga formuleringar...och det mesta står ändå mellan raderna...eller så behövar jag mat...vilket som så gillar jag dina ord...och baklänges är vekligen det som går fortast betänkt att det inte ens är en hastighet...tack tack alfa!
2007-03-14

  Cris
minnen

åhh..jisses.. vad läskigt skönt läskigt skönt
skrivet om hur det är...
jag tror jag skall sluta gå baklänges
jag kommer ingen vart det är ju helt
klart..fast å andra sidan hittar jag en massa
mellanrum ibland. och de tar jag med och
skriver om för att komma framåt, öka farten
och bli ny
2007-03-13

  sol
äh,
du har ju otäcka associationsbanor..

men de visste du väl redan!

det här är ord av mirakel ju..
eller?
2007-03-11

  Ms Lovecraft
Åh, fy fan. Jag var där nyss, och det suger. Damn.
2007-03-11
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén