Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åskådaren och Marionetten II



~~

Linorna löper upp mot ett allomfattande mörker
det omsluter honom helt, dockmästaren
bakom sin dimridå

Hur och varför han styr kan ingen förstå.

Trådarna rycker och och musiken spelar av sig själv
och även han dansar helt av sig själv
Stannar upp, ställer sig på tå

Det är enkelt att se vad han tänker på

Det är han som styr och inte tvärt om
Det här är hans scen
Det här är hans sång

Men han ser sig omkring, ser fortfarnade ingenting
Stämmningen är allt densamma
Gränserna är satta

Hur och varför kan han alls inte fatta.

Mörkret ovan hans strålkastare ser ännu mörkare ut
Hans undran är allt densamma
Botten är nådd

Hur kan väl en pojke av trä göra sig förstådd?

Vad annat att göra än att fortsätta sin dans?
Förkasta vett och förneka all sans?

Jag ska iakta honom noga ifrån min mörka vrå
Jag betraktar honom, men varför?
Det förstår jag mig aldrig på

~~






Fri vers av Twobo
Läst 587 gånger
Publicerad 2007-03-11 17:52



Bookmark and Share


    Wewill
du är verkligen en talang på det här. fruktansvärt bra även denna.
2007-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Twobo