Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Strö inte rosor på min grav när jag är död en gång


STRÖ INTE ROSOR NÄR JAG ÄR DÖD

STRÖ INTE ROSOR NÄR JAG ÄR DÖD


Strö inte rosor på min grav när jag är död en gång
Utan man vill ha blommor medan man lever i ett omfång
Vad hjälper det att man ligger på en bädd av rosor
Ingen behöver visa detta att kärleken var allmosor

Man borde sjunga den uppmärksammade visan i nutid
För innerst inne vill någon ju bara en ha en låtsas frid
Säg vad du tycker när människor har nytta av allt
Man är väl lika älskad innan eller blir man en annan gestalt

Blommor borde man ha när man kan njuta av dem levande
När de monterat ner adresskylten, då blir allt så trevande
Har man inte varit omtyckt innan, blir man snart det då
Allt blir så skönmålat och man nästan går riktigt på tå

Nej, visa det du känner och tala om det innan man har dött
För inställsamheten gör att man blir riktigt dödstrött
Så strö inga rosor i mitt hår, när jag en gång ligger där
Det räcker faktiskt att säga att detta är en riktig förlustaffär


Mr G




Fri vers av Mr G
Läst 878 gånger
Publicerad 2007-03-11 19:44



Bookmark and Share


    Josse G
Visst är det så att man blir mycket bättre
när man är död

JossG
2007-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G