Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ad fontes


En anad rörelse
runt marmorpelare

ett draget sträck från cirkelns mittpunkt
mot tranans vingspets
längs stensalsgolvets damstoft

fingertoppars monogram
på alabastervita väggar

brunnens porlande
vilda näckrosors dans

vindarnas kraft
furstarnas skratt
i bågnande skattkistor

ljusets färd
tänder kraftfältetens yttersta uddar

livets svärd
vilar i ett hölje av glas
vid foten av de Blå bergen.



© Marianne Kjellkvist












Fri vers av _Mian_
Läst 310 gånger
Publicerad 2004-01-27 06:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_