Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har aldrig ändrat en dikt så mycket som denna. Spännande, roligt och svårt att skriva obunden vers. Stort tack för all kritik!




Svart färgtema

Ibland blir jag svart inuti
då tycker jag om att vara med dig
för du pratar hela tiden

du berättar o planerar
organiserar i det oändliga
skriver listor
om allt från framtidens fester 
till rummets inredningsdetaljer

färgtema
dekorationer
arrangemang
egna drinkrecept
allt med en omåttlig iver

jag uppfattar kanske en tiondel
av din utstrålande energi
lägger in ett ord
då o då

tänk om du kunde se mitt inre rum
hur svart det är just nu
vi kunde styra upp det tillsammans
som vi brukar

skriva listor
festduka borden med alla de där svarta sjoken
vi kunde ha svart färgtema

dekorera med seggrå spindelvävsleda
göra ett fint bordsarrangemang med små döskallar
(de är ju så moderna,
vi kunde strö rosa glitter på dem)

sedan kunde vi
blanda någon egen Bloody Mary-variant
som på vilket Halloweenparty som helst
skåla festligt
ögonglittra mot gästerna
som jag brukar

sjunga o le
tills det gick över




Fri vers av "Silver" VIP
Läst 825 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-03-12 23:22



Bookmark and Share


  aol
grep tag bra skriftat vännen,
2013-10-09

    Maria Malm
Ibland behöver man stöka om lite i de inre rummen..kändes väldigt speciell. Intressant form på dikten, förstärkta meningar med det kursiva.
2007-04-15

  Nina V A
Den känns välarbetad och radbryten sitter strålande, dina kursiva rader förstärker och ja, jag har inget som helst konstruktivt att dimpa ner i. Varm och levande text! Var supernöjd och dyk ner i obunden vers ofta
2007-03-25

  Jan Linderoth
Han måste vara jungfru, de är oförbätterliga listmakare, struktur framför allt! Hoppas att det blev en strukturlös fest! Utan barlista. tack
2007-03-18

  devilsangel
Nu har du ändrat och det är en prisvärd förändring! Bra jobbat tjejen..
2007-03-16

    Porslinsdockan
Denna gillar jag \"Ögonglittra\" va ett vackert ord. Hjärtliga hälsningar Camilla
2007-03-16

  Lillasyster F
Det är inte ofta man läser sådant här från dig, men när det kommer blir det fantastiskt och går rakt in i hjärtat.
2007-03-15

    Bodil Sandberg
Det här är härligt svart och vitt och rött och skönt...som en kavalkad av känslor...jag tror det blir en fartfylld fest!!!
2007-03-14

  devilsangel
Tycker detta är delvis bra men kunde varit mkt bättre.
Dela av styckena mer, och ta bort vissa oväsentliga meningar. Det blir några upprepningar här och var, fast formulerat på olika sätt. Annars bra text!!
2007-03-14

    BetweenTheLines
hmm..dötråkig spindelvävsleda,asså
man undrar ju vad som kryper där bakom,som spann det nätet
2007-03-13
  > Nästa text
< Föregående


"Silver" VIP