Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En saga om oss pappa

 

 

Detta sorgsna hjärta är trött, pappa, ser du?

Mina ögon är aldrig torra, någonsin, ser du?

Hur cigaretterna växer mellan mina brutna fingrar

De skapar inga riktiga ord, längre

 

Ditt sätt att leka näsegnugg med oss när vi var små

Försvann för så längesedan, pappa

Överdos, skärsår, allt har jag gjort alldeles själv

 

 Är du stolt nu?

Nu när jag äntligen gör vad jag Vill

 

Ditt sätt att le emot oss

och säga roliga skämt över bordet

Jag saknar det

Saknar du mig, pappa?

 

Kan du se våra dagar tillsammans på rad

ser du så få de är, de får plats på bladet där

Jag vill föda fler av samma lyckliga sort

Och tappa de gamla dåliga i en ruin av förträngda minnen

Bränna dem och låta röken försvinna genom cigarettens mynning

 

Är det möjligt?

 

Ty jag vill testa chansa och prova för livet pappa

pappa om du ändå varit beredd på att ta risken du med




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 207 gånger
Publicerad 2007-03-14 01:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*