Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har tappat mitt minne


Jag har tappat mitt minne
Det slank ur mitt grepp
Jag höll hårt i min pinne
Men hjärnan sa släpp

Och där föll det ur handen
De försvann från min syn
Alla cirklar i sanden
Alla liken i dyn

Det var bilder på tjejer
Och pojkar och män
Det var Lustans Lakejer
Och Lordi och Sven

Det var Roy det var Roger
Det var svårare val
Det var min älskade svåger
Och Askungens bal

Det var du i det vilda
Det var du när du kom
Det var Merlot i det milda
Det var Cola och Rom

Det var du bara ryggen
Det var du när du gick
Det var kalhuggna hyggen
Det var iskylans blick

Men nu är det borta
Det försvann alltihop
Både långa och korta
Både viskning och rop

Jag har tappat mitt minne
Snälla hjälp mig att se
Det var nånstans här inne
En grå USB ...




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 458 gånger
Publicerad 2007-03-16 07:31



Bookmark and Share


  Om_öj_lig
Var börjar ett sinne och slutar ett
minne som båda rimmar på pinne...

Slutorden \"en grå USB\" väcker olika
associationer. Dels känns det som ett
kritiskt förhåhållningssätt till själva
hjärnan-logos-minnet och dess sär-
ställning i vår västerländska kultur
(och dess fattiga natur?) men det
skulle lika gärna kunna röra sig om
en lättsam vitsig het - som inte vore
mindre för det.

gillar flödet.
2007-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun