Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten dedicerad jävel


JAG KAN MÅLA FAN PÅ VÄGGEN; HURRA!

Jag snubblade över en flicka

hon låg och skrev dikter i gruset

med blödande fingrar

och gruset smalt till glas och flytande kristall

hon tungomålstalade till jorden

hon skrek mot stenarna

hon skrattade åt blodet


Jag föll raklång i leran

och lyssnade med örat mot hälleberget

med huvudet skälvande av ord

och pressade bröstet mot dolda minor

hon blåste hål i marken

hon böjde sig bakåt

hon skrek så väldigt stillsamt

att jorden skalv i pur förvåning


Jag snubblade över en flicka

hennes hår var rött som den magma

hennes dikter valt att flyta på

fingerblod och tungomål

marken rockar loss och sprickor

slukar mig, men jag hoppas

att jag kanske landar mjukt


Jag går tillbaka, lite skakad

För djävulen!

Jag kan ju måla fan på väggen! HURRA!

Den tavlan kan hon ta!




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 501 gånger
Publicerad 2007-03-16 16:19



Bookmark and Share


  Tingsta
Jadå, du skriver bra. Din jäkel.
2007-03-17

  TedEdFred
:) vet inte riktigt vad jag ska säga. häftigt skrivet ;)
2007-03-16

    *Zenobia*
Åhhh Fan ! Är det så Han..förlåt..Hon ser ut.. ? *S*
2007-03-16

  Sanningsägaren VIP
Fin hyllning till Carro antar jag..:)
2007-03-16

  madinsane
och den ska hänga ovan mitt huvud om nätterna
som en påminnelse om hur vackra mardrömmar är.

som den självbelåtna djäveln jag är,
tar jag denna till mig. gör den min.

vilket språk!!!!! sanslöst vackert.
jag är såld.
2007-03-16

  Neal
#Du vet,
hon har skeva framtänder
och hon går som en studsande boll
hennes ögon svänger åt olika håll
folk vänder sig om
för hennes panna är så blek
och näsan är sned
och jag rör inte för det,
men jag är kär i den fulaste flickan i världen#

Håkan Hellström.
2007-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth