Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista brevet

Livet blev visst inte som jag tänkt mig
Inga förutbestämda öden
Ingen utstakad väg

Man måste skapa sitt eget liv
Man är sin egen gud
Sin egen herre


Någonstans på vägen måste jag ha misslyckats
Jag måste ha gjort fel

Hur kunde det annars bli som det blev
Som det är nu


Vem formade mig till den jag är idag
Var det jag själv, mina föräldrar
Eller omvärlden

Jag har alltid gått min egen väg
Haft mina egna åsikter
Levt mitt eget liv


Var det så här det skulle sluta
Så här det skulle bli

Att gå ensam längs vägkanten
Att vara sig själv


Hade allt varit annorlunda
Om jag följt strömmen
Och varit som alla andra

Hade då mitt liv
Sett likadant ut
Som det gör idag


Vem vet hur livet kommer att sluta
Vem vet vad som kommer att hända

Man skapar sin egen historia
Sitt eget liv


Men kanske är det så
Att det inte passar alla
Att vara sin egen gud

Alla orkar kanske inte det
Alla klarar kanske inte det ansvaret
Alla vill kanske inte det


Om livet var förutbestämt
Skulle det vara mycket enklare att leva

Eller skulle livet bli
Mer outhärdligt än idag


Livet blev visst inte som vi tänkt oss
Inga förutbestämda öden
Ingen utstakad väg

Man måste skapa sitt eget liv
Man är sin egen gud
Sin egen herre


Man väljer själv
Hur man vill leva sitt liv




Fri vers av Tiger85
Läst 304 gånger
Publicerad 2005-02-17 20:44



Bookmark and Share


    Caroline2

2005-02-21

    Caroline2
En dikt som berör mig! Du beskriver vilsenheten och funderingen på livets mening, känslan av misslyckande, att inte orka ta tag, forma det, veta hur... Starkt skrivet och rent, klart språk. Skulle kunna vinna på att kortas ned för att bli mer kärnfull?
2005-02-21

  Manal
En dikt som visar sitt budksap bra, men själv kna jag inte hålla med om vissa saker. (beror på om man är troende eller ej) Men annars var den bra, du beskrev dina känslor o tankar.
2005-02-17

  Michmich
Jag måste läsa fel... dikten, orden, sättet, rytmen, tankarna, handlingen, hela texten... det kan inte va du som har skrivit det... för vad äckligt, ett tag trodde jag att jag läste min egen text... så likt på alla möjliga sätt... Och bra var den! hihi självklart...
2005-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Tiger85
Tiger85