Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL SISTA ANDETAGET

TILL SISTA ANDETAGET


Man lever hela sitt liv för sin åsikt till det sista andetaget
Det är ju inte alltid man kommer med i stjärnlaget
Men ändå finns där en strävan efter att bli riktigt sedd
Jag undrar hur många som ångrar sig på sin, dödsbädd

Livet är ju en gåva och borde bli behandlat efter detta
Att hjälpa till att försöka få världen på rätt köl borde underlätta
Sitt eget liv är så nära så ibland glömmer man bort det centrala
Nu är det ju en hets på om människor är överviktiga eller smala

Självbevarelsedriften är ju så kraftig att inget kan detta motstå
Ibland kan man kanske sänka garden och lära sig förstå
Inte hos dessa pengajägare, där kassakistan är deras apotek
För världen består ju av människor, där finns denna kärlek

Nej, älska och bli älskad till sista andetaget är nog de rätta melodin
Att styra ett land kan vara en stor uppgift för en viss Mona Sahlin
Livet består av så många små detaljer och ingen är den andra lik
Är sanningen någon annan än vår tro, man lyfts upp mot himlens termik


Mr G


















Fri vers av Mr G
Läst 280 gånger
Publicerad 2007-03-17 10:49



Bookmark and Share


    Geerpop
Där är det en rättvisa när vi alla drar
ett sista andetag
En dikt som verkligen tog tag i mig
Tack

Geerpop
2007-03-17

    Josse G
En otroligt välskriven dikt med
många tankeväckande saker
Tack för dikten

JossG
2007-03-17

  Ezo
Ja, en del lever för sina åsikter och är inte rädd av döden av den anledningen. Man kan döda människor, men inte åsikter :)
Jag tror nog att alla som dör mer eller mindre ångrar något......... bra skrivet, dikten väcker många tankar :)
2007-03-17

  prinscess VIP
ja kärleken till livet kan inga
pengar ersätta
tack för läsningen
2007-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G