Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart kommer fjärilarna på sin första friluftsdag

SNART KOMMER FJÄRILARNA PÅ SIN
FÖRSTA FRILUFTSDAG.




När vattnet börjar glittra igen som av rent pärlemor
Då finns det mycket av känslor i naturen för oss människor
Ett liv i träda har nu så sakteliga börjat att vakna upp
När vinden börjar leka i träden som en ljuv dansgrupp

Det flor som har funnits över naturens ansikte bli åter nytt
Nu kan man säga att livet har återuppstått och riktigt grytt
Bäckarna porlar och strömmar ut i alla våra vattendrag
Så kommer snart fjärilarna att vara ute på sin första friluftsdag

Solen ger en energidryck till vårens fåglar som sjunger glatt
Ibland kan det till och med bli så att våren gör oss ett spratt
Men viljan att kunna glädje oss och visa sin blyghet , är ett av värden
När blåsippan vajar för vinden, samma symbolik som olivträden

Så kläd du dig natur i den kärlek du har att förmedla till oss
Att få flyga ut och kanske drabba oss alla likt en stor Albatross
Låt fjärden få brinna i en blå kasad av denna enorma förväntan
Precis som när man för första gången få se vitsippan igen i gläntan


Mr G










Fri vers av Mr G
Läst 169 gånger
Publicerad 2007-03-17 11:19



Bookmark and Share


    Josse G
Fjärilar är vackra och representerar
ett flygande liv.
Bra dikt tack

JossG
2007-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G