Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi är aldrig eller nästan aldrig nöjda ... eller tacksamma.


Tack för mitt liv


Där växer blommor upp ur snö
Där växer mossa på en sten
Där föds ett liv uti ett frö
Där går ett kidd på svaga ben
Du ser det överallt
Du ser det runt omkring
Det finns i varmt och kallt
Det finns i många ting
Där kommer kraften aldrig dö
Där finns en vilja stark och ren
Så efter frosten kommer tö
Blod pumpar genom nyfödd ven
Och värmen forsar fram så positiv
Jag höjer blicken något viskar:
... Tack för mitt liv

Där väntar alltid ett förlåt
Där tar vår kärlek aldrig slut
Där skvalpar lyckan i sin båt
Där doftar aldrig brunnet krut
Det finns i stort och smått
Det finns i land och hav
Det finns i rött och grått
Det finns i däck och nav
Där ljuder skönt i varje låt
Där ligger vänskapen på lut
Där hukar ingen i försåt
Där ges till alla utan prut
Och varje bild betraktas objektiv
Jag höjer blicken något viskar:
... Tack för mitt liv

Där doftar hav i solnedgång
Där bygger svalorna ett bo
Där sjunger lärkorna sin sång
Där ruvas ägg i lugn och ro
Det finns hos dig och mig
Det finns i glöd och hopp
Det finns och sviker ej
Viker ej och säger nej
Där vilar tålmod väntan lång
Där härskar ärlighetens tro
Där blommar friheten i fång
Där bygger samförstånd en bro
Och sätter alla ting i perspektiv
Jag höjer blicken något viskar:
... Tack för mitt liv




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 455 gånger
Publicerad 2007-03-18 21:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun