Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan minnen och stjärnor

 

 

Rynkiga händer virkar evigheter

minnen inuti slutna sinnen

Ögon förr så blå

dimmar nu och skiftar grå

gammalt vatten klart som kristall rinner längs kullar

i banor av sidenrynkor

kan du känna dem emot din hand

trötta fötter som gått genom eld

vaddar i vatten vid en solnedgångs varma strand

 

Doften av parfymen han gav för så längesen

finns ännu kvar, och de dansar ännu på en äng

skogsgläntan under täcken av stjärnor i sena sommarkvällar

 

De älskande älskar än just där

när hon gråter ljuder musik

fågelsång

 

i hennes hjärta dansar de än

ännu älskande i himlens andetag

under stjärnornas ljuva tårar

Till ett hav av minnen

återkommer hon

I en dröm av honom

I en dröm av fågelsång

är hon levande igen

 

och de dansar än

gång på

gång




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 343 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-19 15:12



Bookmark and Share


  Azerola
Ljuvlig helt enkelt. Sitter mållös och beundrar vilket djup du berör. Såå vacker och orörd!
2007-03-24

  om en Siri
Jag bokmärker denna underbara dikt. Jag vte inte vart du får llting ifrån!? Det är så gudomligt! (Y) ps. vilken fin bild!
2007-03-21

  "Silver" VIP
Ålderdom oerhört vackert och medkännande beskriven.
2007-03-19

  VITRIOL
Bedårande vackert skrivet. De evigt unga -kärleken och den vackra ålderdomen som förvara känslan så ömt. Underbart vackra formuleringar. Gillar t. ex. minnen inuti slutna sinnen.
2007-03-19

  Lena K Nilsson VIP
Mycket fin!
2007-03-19

  alvan
Så skönt skrivet, minnen och ålderns höst. Jo det är nog så att minnen ter sig alltid lika verkliga även om våra ansikten är fårade. I minnet lever allt kvar...

Fint skrivet!
2007-03-19

  Gärdsmyg
Helt ljuvlig
2007-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*