Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äcklas ni någonsin av er poesi?

Ibland tycker jag orden fastnar
Smutsar ner
Likt fet svart morotolja lämnar de klibbiga avtryck
nästan omöjliga att få bort
Ligger där under naglarna
Osar

Ibland blir orden till kväljningar
likt dåd man sedan länge ångrat

varför skrev jag det där?
var hon värd alla välformulerade känslor?
var de för andra att se?

Orden blir till en unken doft som sitter kvar i mitt hår
Jag vill raka bort det
Radera allt som skrivits
Tvätta mig ren

Men samtidigt
Vad vore jag utan orden
Som hjälpte mig att göra mig hel




Fri vers av Dangereux
Läst 447 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-03-20 10:37



Bookmark and Share


  etthjärtaäralltidrött
Just så, välformulerat. Som känslan som måste ned på att vitt ark.
2009-10-23

  Junitvillingen
Eftersom skrivandet är livsviktigt för mig & även kan vara ett sätt att bearbeta händelser så försöker jag se även mina sämre alster på ett positivt sätt - det hjälpte mig att skriva av mig både glädjen & sorgen och då kan det bara hamna på pluskontot - även om somliga texter inte precis är några mästerverk;-))
2009-10-05

  Marreb
Wow! Jättebra beskrivet. Du är nog inte ensam om att känna så där.
2007-03-30

    Bodil Sandberg
Ord är alltid bra...men visst kan man tycka att mycket man skriver kan likna kattskit...man filar och filar...en del kastar man all världens väg...men som du säger:vad vore man utan detta????TOM ANTAGLIGEN....tack för dina filosofiska funderingar
2007-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Dangereux
Dangereux