Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRÖMMAR

DRÖMMAR

Alla måste vårda sina drömmar och dem inte förneka
De ska vara friska färger inte så där riktigt gulbleka
Drömmar är till för att själen ska kunna känna frid
Ingen idé att gå omkring med tankar att vara morbid

Bygg inte ditt drömslott för nära havet på denna strand
För då kan det hända att du bara står där med sand
Då kan faktiskt ditt drömhus bli sant istället för ett kråkslott
Det är skönt att kunna drömma sig bort i både stort och mått

När drömmen är uppfylld vad finns det då att önska sig av
Man kan inte bara tro att någon kommer att svingar sin trollstav
Utan en dröm har blivit uppfylld, du lever och du lever i frihet
En vanlig sak kan vara en dröm, kanske ett smörgåspaket

Min dröm är att få leva i en värld av fred och försoning
För detta är din värld och den skall bli din jordiska boning
Så låt drömmarna aldrig grusas utan låt den få sväva fritt
En vitt springare, en prins kanske kommer, i en maklig skritt


Mr G









Fri vers av Mr G
Läst 200 gånger
Publicerad 2007-03-21 11:37



Bookmark and Share


    Josse G
Visst är drömmar viktiga
Att unnna sig något gott ibland
är också lika viktigt.

JossG
2007-03-21

    Geerpop
Att drömma sig bort är nödvändigt
i detta samhälle
Tack för dikten

Geerpop
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G