Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kom nu, tack.


hej kärleken

hej kärleken,

du skulle kunna få komma nu
det är ju vårväder och jag vill gärna ha någon
att dela picnickfilten med
att gå genom vårregnet till bussen med
att slippa hoppa ensam i vattenpölar

om några månader är det sommar och jag hoppas
att jag kan få någon att äta glass med
och känna gräset mellan tårna tillsammans
under grillkvällar utan slut

efter sommaren kommer hösten
och med den landar stormarna men
jag är lite rädd för åskan
om jag inte får en hand att hålla

sedan väntar vinterns kyla och svarta tid
och en famn som skrämmer bort mörkret och
värmer mina andetag
skulle vara att föredra

så kärleken
jag ber dig att komma nu
kom och hälsa på en stund och stanna
du får övernatta här hur länge du vill
för jag vill föralltid leva i din närhet




Fri vers av Patetpoet
Läst 398 gånger
Publicerad 2007-03-21 18:51



Bookmark and Share


    marilin
Vilken underbar text, enkelt och naturligt uttrycker den en längtan efter gemenskap och närhet. Fin!
2007-03-22

  David Knutsson
Proffsigt :) Gillar den jätte mycket.
\"om jag inte får en hand att hålla\" - man blir glad och lite ledsen.
Jag ska lägga den som bokmärke, så bra var det faktiskt :)
2007-03-22

  Neal
Så somrigt o skönt !
2007-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Patetpoet