Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aftonstund

dina ögon
är bäddar av ljus
som vilar i gudomliga händer
dina andetag är den kohl
som ramar in mina ögons
fransar
dina ord är de vingslag som
svalorna yttrar i solnedgångens tystnad
dina smekningar är lejonens gyllene päls
färgade av gryningens morgonrop
likt ringlande rökelse av frankincense
och sandelträ
rör dina läppar vid sidenhy
dina välsignelser är
porlande bäckar för den ökenfödde
du bär stjärnorna
som armar och då du
sträcker dem mot himlen
tar den gudomlige emot dina gåvor
med nåd
du plockar månen för att fästa den
i mitt hår
du strör planeternas stofft över mina ögonlock
och jag somnar insvept
i en filt vävd av
evighetens silvertrådar




Fri vers av Jess81
Läst 609 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-03-23 19:32



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
Oj oj du e bra, kanon tjejen!
2007-07-14

    Strawberrygirl
Medan jag läser visas bild efter bild på min näthinna. Fantástico!
2007-03-31

  Mikael Lövkvist
Makalöst vackert, Maria. Grattis till denna vackra skapelse.
2007-03-24

  utstött
Den mest fantastiska och vackraste dikt du skrivit, alla katagorier. Jag ryser, helt underbar!
2007-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Jess81