Min syn om dagen

folkhögskolan

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min syn om dagen

folkhögskolan




Från mitt dubbla fönster, Österlen

 

 

Dagens tidiga timmar reflekterar den vita snöns vita färg

i väggarna på den bastanta byggnaden och den står

som en klumpig rektangulär klump, som passar perfekt

i den gamla atmosfärens tunna glaskupa

avstängd från världen men ändå fri

 

Skorstenarna blottar sig nu och tecknas tydligt

gentemot himlens nästan vita tomrum

Jag räknar 1...2...3.... 9 synar jag

Nio skorstensliknande fyrkanter i alla de olika storlekar

klär det plattlagda takets spetsiga form

 

Träden svajar inte ens i vinden

de är väldiga och kala, ser gamla och stadiga ut

Inte många fåglar befolkar det väldiga

 

Husen runt om mig går i dimma

för mina ögon finns endast dessa väldiga träd

denna väldiga gamla byggnad

regnbågshuset, vitt och kameliontfärgat

 

och åsynen av det hela får mig nästan att tappa andan

 

 

Helt otroligt

 

(Österlen folkhögskola, övraby 20)

8/2- 2007, Tomelilla




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 184 gånger
Publicerad 2007-03-24 14:22



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en finstämd hyllning till en kunskapsinrättning..till skrivandets kreativa utveckling...
2007-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*