Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ORD

ORD


Tänk vad ord kan säga mycket men ibland inget alls
Man kan formulera orden som i en härlig wienervals
Men innebörden måste ha en speciell plats i vokabulären
Att vara en byggnadsnickare i ord eller den där allkonstnären

Ord kan bygga en bro med försoning över hela världen
De kan också bli avhuggna av de ordfattiga med svärden
Empati i ord kan betecknas med kärleken och frid
Det finns ord som gör människan ond och morbid

Tre ord kan bli den vackraste fras vi någonsin känner till
Den är lika mjuk i sitt yttre och smakar som kamomill
Det finns också en tid när man hittar inte de rätta orden
Vi är väl inte så talföra här uppe i kalla norden

Men låt ordet blir till ett patos och sprid glädje varje dag
Låt de få strömma ifrån ditt hjärta och sinne i ett hjärtelag
Ordet är otroligt viktigt bland annat för de flesta diktare
Det väger mycket tungt när tanken flyger som en lättviktare

Mr G






Fri vers av Mr G
Läst 206 gånger
Publicerad 2007-03-26 13:19



Bookmark and Share


    Geerpop
Ord är väl det viktigaste på den här sidan?

Geerpop
2007-03-26

    Josse G
Ord är mycket betydelsefulla.
Ibland använder vi för hårda ord
Bra skrivet

JossG
2007-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G