Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AVUNDSJUKA

AVUNDSJUKA


Avundsjuka är en farsot som många inte kan bemästra alls
De tar fram hela artilleriet och drar en sådan där gråtvals
Kan man säga att detta är en sjukdom, ja i högsta grad
När denna slår till kommer kanonerna fram och gör en krevad

Nej, då jag är inte alls avundsjuk man jag tycker det är orättvist
Men det är nog inte så att man har konventerat att bli en buddist
Utan man försöker slingra sig och göra det med alla konstens lagar
För kanske man borde söka till filmen eller till några teaterdagar

Jag har mat för dagen tak över huvudet och är ganska frisk
Ingen revolution inom det närmsta så det är ingen risk
Men visst kan avundsjuka smitta av sig och kan bli förödande
Så denna farsot borde bekämpas med empati så glödande

Man är inte nöjd med det man har fått utan man vill ha allt
Vinner man något som är varmt vill man ha något som är kallt
Så det egentligen inte vinsten i sig som är något av riktigt värde
Utan tron på att de fick mycket mer än jag , då är det fara på färde

Mr G




Fri vers av Mr G
Läst 194 gånger
Publicerad 2007-03-30 07:45



Bookmark and Share


    Geerpop
Avundsjuka kan verkligen förstöra mycket.
Den har förstört många och kommer att förstöra
om igen tyvärr

Geerpop
2007-03-30

    Josse G
Ett klassiskt ämne som aldrig tar slut
åtminstone inte i Sverige.
Vi har det som någon slas sjukdom

JosseG
2007-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G