Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en eloge till skönheten




SKUGGFLICKAN

Hon lever i skuggan
i skuggan av sig själv
den är
inte bara mörk och svart
den njuter av att
svalka
hennes hud

Hon äger en
sällsynt skönhet
som gör
att hon
kan smörja in sin kropp
med mina tankar
och kamma min blick
ur sitt hår
varje kväll

Jag ser henne
vilande i skuggan
sovande intill min längtan
drömmande
vildsinta drömmar
som hon
alltid älskat bäst 

Hon lever i skuggan 
ett barn av solen
den smälter oro
och väntar tålmodigt
att hennes skönhet
ska lysa starkt
och
att hennes kropp
ska sjunga
för oss igen

Jag vill vagga
hennes skönhet
till den ro
som hon är värd
en slags vild
och vaken stillhet
hennes egen del
av världen

Hon klär så bra
i dans och skratt
och med gnistror av klarhet
i den blick
som allting ser
Hon lever i sin skugga
men ljuset finns
för alltid där




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 806 gånger
Publicerad 2007-03-30 15:29



Bookmark and Share


  Nyfiken drömmare
Mycket vackert skrivet! Bokmärker denna!
2007-04-26

  Starfish-Aura
Oj så fantastiskt språk!
vackra liknelser och lätta varma smeksamma berskrivningar.
gillade den mycket

//Mjao
2007-04-17

  Rachel Roth
en fin dikt är denna...
det är vackert när en
människa kan se en annan
även om i skuggen
2007-04-09

  Lilla My* VIP
Skönheten finns...alltid inuti var och en....men ibland mer i skuggan...vissa tider...för att plötsligt dyka upp igen när man minst anar det! En vacker hyllningsdikt till skönheten!!
2007-04-06

  Sanningsägaren VIP
vackra ord
om ljuset
kvinnan
skuggan är svaret i sig
på att ljuset finns
för henne
så sant
bokmärker denna
Tack!
Åsa
2007-03-31

  TiVa
Den här dikten fastnade jag för, direkt. Den är så vackert formad med lite annorlunda formuleringar än jag brukar finna här på poeter.se. Jag gillar det. Jag fastnade mest för:

\'Hon äger en
sällsynt skönhet
som gör
att hon
kan smörja in sin kropp
med mina tankar
och kamma min blick
ur sitt hår
varje kväll\'

och

\'Hon klär så bra
i dans och skratt
och med gnistror av klarhet
i den blick
som allting ser\'


Tummen upp och applåder, of course...
2007-03-31

  minette
jätte fin,,men är det värt smärtan?
2007-03-30

  devilsangel
Jäkligt bra text det här, flyter på bra, känns som ren poesi...
2007-03-30

  Elvira.L
Den här dikten var jättefin. Vacker på ett....poetiskt sätt, hehe.
Kram
2007-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth