Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lärarna frågade om jag kunde hålla ett föredrag om kost för ungdomarna. Jag bestämde mig för att utmana en av mina största rädslor. Lärarna varnade mig och sa, bli inte ledsen om dom inte lyssnar det är ju tonåringar du vet hur dom är. Dom pratar mycket.


Jag utmanade en av mina största rädslor



olika känslor i min kropp brottades
om mest uppmärksamhet

rädsla, skräck, skam, värdelöshet

jag kom in i klassen
jag blev totalt genom scannad
av alla eleverna

jag började presentera mig
tankar kom till mitt huvud
släpp allt var bara fullt närvarande
och möt dessa ungdomar på deras nivå

jag såg hur deras intresse blev
starkare och starkare

ögonen tittade nyfiket på mig
dom var fullt närvarande

det blev en enormt mjuk gemenskap
och alla eleverna var aktiva

deras ögon lyste och jag kände tydligt av deras
glädje av att få vara så delaktiga i en föreläsning.






När jag sitter och tänker på det nu
har jag svårt att hålla tårarna tillbaka.
Det var så fint, mjukt och vackert.
Att se dom blyga, tysta bli aktiva och känna
sig sedda var en helt underbar upplevelse.










Fri vers av sabina stark
Läst 286 gånger
Publicerad 2007-03-31 11:46



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Så vackert du beskriver
om hur stort det är
att besegra rädsla
och inse att man
andra något kan ge.
2007-04-01

  Ronny Berk
en livserfarenhet att ta del av... ja; att bli lyssnad till är förmån... utstrålning och kunskap skapar lyssnare... dina skrivna ord inbjuder till läsande
2007-03-31
  > Nästa text
< Föregående

sabina stark
sabina stark