Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med Lillasyster F.


Biltvättsonett

Nu är det tid att ställa från sig latten
för bilen är i stort behov av tvätt,
se till att på din trädgårdsslang få sprätt,
med hjälp av den begjut din bil med vatten!

Av bilschampot nu tag den sista slatten,
gå lös på fordonet med stänk och skvätt.
Så småningom så börjar du bli svett...
Din bil blir ren men du blir dock en matt en!

Beskåda verket, fast nu är det dags
att kleta in din bil med turtle-vax,
men passa dig! Se upp! Där kommer katten!

Förrän du ropat "nej"! du ser den svassar
på vaxat tak och lämnar spår av tassar
- ack ja, det syns ju ändå ej på natten...




Bunden vers (Sonett) av "Silver" VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-01 22:36



Bookmark and Share


    BetweenTheLines
en lättsam vardagskildring(kattskrället till trots),som eftersom det är en sonett tilltalar mig
fast i rent subjektivt läsartycke måste jag säga att \"bilschampot\"stuper en smula iaf för mig,kommer inte ihåg den tekniska termen såna ord,men ja rytmiskt,kanske inte så sköna,i sonetter,men som sagt det är bara min åsikt
2007-04-11

  KristinaE
Skämtsamt och allvarligt tillsammans, när vardagsyssla kommer i fokus, gott att frihetens husdjur är med och lämnar spår. Fint komponerat.
2007-04-07

  Mangal VIP
Så kul! Du får då till det, må jag säga!
2007-04-03

    Bodil Sandberg
Hehehehe...underbar Bil-tvätt-sonett!!!Man förstår din frustration när katten plötsligt dyker upp...men som sagt det syns ju inte på natten...underbart fröjdelig poesi!!!!
2007-04-02
  > Nästa text
< Föregående


"Silver" VIP