Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orsak och samband

Den fönstergrå och bleknat återspeglade
stod stilla inför rörelsen
som förde bort
och lamslog
ljusets hastighet

Det saktfärdigt nydanade utanförskapet
borstade bort dammet
från rockärmen
som täckte
hudens spruckenhet

Bakom det repbundna längtansvärda
dåsade orsak och samband
för att upplösas
och förslösas
i ögats sårighet

Fönstret slog igen framför iaktagaren
där spegelbilder möttes
mellan fodrad luft
och döda flyn
begravda

En kostsam återbörd när ljusets strålar
vilset flydde vägg och snår
från hy och grenverk
ut mot evighet
i evighet




Fri vers av Litorina
Läst 316 gånger
Publicerad 2005-02-23 05:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Litorina
Litorina