Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levande vatten

Ingenting är så härligt för mig som sanningen i kärlek.
Jag väljer det framför frihet alla dagar
Det slår ner mig på knä, och på knä flyr jag in i din helhet.

Alla piskor som slår, alla stenar som slängs
Dem krossar så enkelt alla ben i min kropp
Väljer att sammla ihop all styrka som trängs
I de saker som fortfarande står
Och jag vet att emot nya skulder jag går
Men i mitt hjära, i mitt hjärta han verkar

Kan du se det nu, jag kan se
Jag förstår åh herre, allt är att ge
Inga bekymmer finns mer
Så enkelt att förstå, var lyckan finns att få

Inte bland cement block, inte i ett matriellt eko
Det är att förnimma en ängla lock
Är du så förhärdad min vän,
Är du så blind att du inte kan förstå
Vägen emot guld kan inte ens förföra
Ser du inte din systers hand, hennes ögons land
Ser ut emot gyllene snäckors strand

Emedan du strävar efter skojjares verk
Drömmer jag om en bevingad häst
Som flyger upp emot stjärnornas oändliga rymd
Drömmer om min drottning som för oss upp emot väst
Hon har en fjärill i sitt fladdrande hår,
Vi faller ner emot skyn, omsluten i hennes armar

Landar vi på molnen, jag kysser hennes mun, i en doftande oas
Gräver ner oss i molnen från henne startar regnbågen
Alla färger mm skönheten kommer från dig
Hur kan världen vara så hård, när din skönhet sträcker sig överallt
Hör min bön, skapa inga nya rön se upp himlen så skön.

Min kära broder sträva inte efter vind, förlös dig i din systers lind. Följ herrens vink.








Fri vers av kw.
Läst 249 gånger
Publicerad 2007-04-03 13:13



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Det här var det bästa jag läst på länge! Så mycket klokt och vackert. Du skriver formidabelt och ger mig rysningar av välbehag.
Särskilt de två sista raderna är prima - ett avslut som väcker mycket tankar. Och du...en sån passande titel!
Tack och kramiz
2007-04-11
  > Nästa text
< Föregående

kw.