Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till en ensam mamma

Silvertårar faller, skär likt motorvägen genom vildmarken, ner över din lena kind.
Bakom blanka ögon ser jag en glöd, en kvinnas flammande inre styrka. Orubblig som hälleberget, klar som en blixt över öppna marker.

Som du kämpat och slitit. Önskat att du hade mer, att du fick räcka till. En längtan, så som öknen törstar efter det välsignade regnet, att få bli en hel familj. Ett hopp ersatt av dunkla nätter och högar av krav.

Men du har alltid givit det som betyder mest, glöm aldrig det, det bara du kan ge. Kärleken ifrån mor till barn. I dina armar behöver de aldrig vara rädda. Ingen är så stark som du, om du bara visste...

Jag hoppas att dina tårar en dag ska sluta falla och att alla dina drömmar ska bli sanna. Ge aldrig upp, ge aldrig upp.

Tack för att ni kämpar, mina största idoler. Det här är en hyllning till var ensam mamma. Utan er skulle världen inte vara den samma...




Fri vers av Dangereux
Läst 603 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-05 23:06



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
En mycket vacker hyllning som jag blir imponerad av. Det krävs en fin själ till att märka dessa hjältar i tillvaron. *tår*
2008-04-03

  Michaela Dutius
Så helt mitt i prick hur det känns att vara ensam mamma så man skulle kunna tro att du har erfarenhet av det!
Språket och stilen är också så fina
2007-05-10

  TiVa
Tack

Att leva ensam med barn och ensam vara alla de roller som krävs i föräldraskap är en utmaning och en kraftansträngning man bara tar sig an utan att ens tänka. Ingen annan vet hur det är med prestationsångesten, känslan av otillräcklighet, tårarna och det ständiga dåliga samvetet än en annan ensamstående mamma. Men ingen annan vet heller lyckan i att se sitt barn lyckas, se det växa till en stark egen individ, känna barnets armar om halsen och höra orden: \"Du är den bästa gosigaste mamman i hela världen!\"

Jag tycker det här var ett vackert sätt att hylla alla ensamstående mammor.. Mitt tack kommer av att jag levt ensam med barn och vet hur trött man är när natten lider mot sitt slut och man ännu en gång inte fått sova för alla \'måsten\' och \'borden\'.. Nu är livet ett annat, i kärlek!

Du får en applåd av mig för din fina text!
2007-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Dangereux
Dangereux