Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det går liksom inte ihop i slutet


ÅLDERNS DOM

Hon är 24 år
Han är78 år
Hon är 34 år
Han är 17 år

Om vi skulle räkna
antal sår och skador
Alla slag och förnedringar
våldtäkter och hårda ord

Skulle kroppens matematik vara
en helt annan.....

Om vi skulle räkna
antal kyssar och smekningar
Alla orgasmer och njutningar
kärlekar och mjuka blickar

Skulle själens matematik vara
en helt annan....

Om vi skulle räkna
antal krig och katatrofer
Alla döda och skadade
förluster och skärande sorg

Om vi verkligen skulle räkna
skulle ålderns dom
verkligen vara något helt annat!

 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 255 gånger
Publicerad 2007-04-08 02:42



Bookmark and Share


  devilsangel
Tänkvärt och väldigt sant!!
2007-04-09

    sunnanvind
Mycket bra dikt!!! Väl tänkvärd!
2007-04-08

  Carlita
här skjuter du in en av de största sanningarna.. för du har ju så rätt: det går liksom inte ihop i slutet...

ger dig denna påskdagens första applåd från skåneland! :)
2007-04-08

    Donna
...ålder är bara ett begrepp...oavsett...människan är något annat...
2007-04-08

  Catrin
Precis så här är det, det finns kärringar som är 25 år och tjejer som är 50 år. Det är andra saker borde räknas än antalet gånger vi passerat nyår.
2007-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth