Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min son är autistisk och utvecklingsstörd. Och har inget liv eller framtid enligt samhälletsramar.


Min son passar inte in i samhälletsramar


ögonen lyste upp mitt sovrum
du stod vid min säng hela du utstrålade liv
du är så levande

du hoppade högt
klappade på dina ben av glädje

och sa hej, hej
mamma vakna

kunde inte hålla tårarna tillbaka
han får mig att känna mig
totalt överfylld

mitt hjärta håller på att spricka
när jag tittar in i hans lysande
blåa ögon

han har inget liv och ingen
framtid enligt samhälletsramar

men han är mer levande och lycklig
än någon jag känner

han bara är
är han glad då lyser han
är han ledsen då gråter han
är han arg så skriker han

jag har mycket att lära mig av denna
vackra själ

jag har hela tiden tänkt att det bara är jag
som har mycket att lära honom

men det är han som har mycket
att lära mig













Fri vers av sabina stark
Läst 384 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-04-08 09:51



Bookmark and Share


  stella
Så bra den här! Du har ju fattat precis - han kan lära dig. Vi kommer hit precis som vi ska vara!
2007-05-11

  kärleksbarn
åh.
ömt och klokt!
tack för att du delar med dig!
2007-04-24

  Lars Granlöf
Det livet är verkligen ett liv. passar han itne in i detta samhälle är det de som borde förändras.
2007-04-13

    Pytte
vilken otroligt vacker kärleksförklaring!

\"han bara är
är han glad då lyser han
är han ledsen då gråter han
är han arg så skriker han\"

älskar personer som kan vara så, som är så!
att visa sina känslor är bland det bästa man kan göra, oavsett vilken känsla det må vara!
2007-04-11

  KonstigaKatter
Moders kärlek är den som inte har några stopp på vägen, den som kramar, värmer. Moder har det osagda språket inifrån. Du har rätt att det är du som lär honom och du har särskilt rätt i att DU lär av honom. Samhällsramar... ah, det är de som har brister och errata i bakrunden. Mycket fin dikt:)
2007-04-11

    sunnanvind
Underbar dikt till din älskade son! Jag blir mycket berörd!Kram!
2007-04-08

  Michaela Dutius
Stark dikt med en stor sanning!
Allt gott till dig och han med de blå ögonen
2007-04-08

  Jack E. Gladh VIP
En klarsynthet som starkt berör. Hoppas många läser detta.
2007-04-08

    Donna
Så stor, ödmjuk, sann och grundläggande kärlek...finstämt förmedlat...
2007-04-08

  Mangal VIP
Tack för att du delar med dig så kärleksfyllt så jag också får lära.
2007-04-08

    Maria Malm
Du har absolut rätt i att han har mycket att lära dig ..och andra människor. Titta du i de där blå ögonen och gläds åt livet och nuet.
2007-04-08
  > Nästa text
< Föregående

sabina stark
sabina stark