Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg mig vad är det sista du vill höra, innan du dör

 

 

Klippan känns fuktig under mina fast-klamrande fötte

Mina mina tår frusna såsom den tår vilken just föll

nerför denna klippa

 

Kan ej höra hur den faller eller hur den landar

jag snuddar vid, når molnen hör uppe

Dansar Inuti dem och de känns lätta

Lätta som kall ånga och tvättar mig alldeles ren

Mina skakiga blodiga ben

Min själ och min anda

 

Nu en ande mindre

 

Trädet kalt och nästan dött

lirkat fast vid kanten

haver en buske av rosor vid sin sida

Som de doftar sött precis som döden

och som blodet döden alltid alltid skapar

 

Din andedräkt känns varm emot min nackes tunna hår

och jag ryser till med håret uppsatt i en flaxande knut

så det inte kan flyga förrän, jag väl faller

 

Du viskar något i mitt öra

ett andetag och låter mig sedan

 

falla i friden




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 232 gånger
Publicerad 2007-04-08 18:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*