Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
....dagens namn är Liv...


Mot aftonen tolfte dagen i april-07

Varje morgon
satt hon
på de anklagades bänk
och dömdes till döden


under förmiddagen
blev hon benådad

kunde ta sig fram
sträckan mellan den
gröna slangen från tuben
och grimman i näsan


ibland fick hon besök

kammad och klädd
försökte hon dölja
sin verklighet


efteråt sa man;
jodå hon ser ut som vanligt


det var då hon förstod
att hon inte längre fanns




Övriga genrer av Bim
Läst 266 gånger
Publicerad 2007-04-12 15:46



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Det här är en mycket ledsen dikt...och man ser bilden av kvinnan framför sig...hennes vemod och smärta...men samtidigt...är det inte just den människan som är som vanligt...som är starkast....Mycket bra skrivet!!!!
2007-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Bim