Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Varieté Imbecill


Sätt dig och se på Varieté Imbecill
Och gör dig beredd på förstorad pupill
Hjärtat det slår och strupen blir snörd
Räkna du med att bli kraftigt berörd

Varieté Imbecill har
clown och prinsessa
Åsnor och får och en ful direktör
Inte ett strå
har den fan på sin hjässa
Och clownen är alltid på grinigt humör

Så sätt dig och se på Varieté Imbecill
Eller lägg din hund på hushållets grill

Sätt dig och se på Varieté Imbecill
Snart lever vi alla på vatten och sill
Men skrattar så gott åt en snäll elefant
Som dansar omkring lite lustigt charmant

Han trampar omkring
Så att allting går sönder
Han trampar på alla utan pardon
Han trampar på knekt
Och han trampar på bönder
Han trampar på A-kassa lån och pension

Så sätt dig och se på Varieté Imbecill
Hur smidigt man trollar så klöver blir dill

Sätt dig och se på Varieté Imbecill
Du skall se de kan bli just precis vad du vill
Ibland är det pajer och ibland är det ris
Och ibland är det extra kalops på din spis

Och ibland är det inbrott
Med helt ny teknik
Det är hemliga ord och ettor och nollor
Hos Varieté Imbecill
Fylls garderoben med lik
Det är getter och varg fast i olika fållor

Så sätt dig och se på Varieté Imbecill
Här har du det som du längtade till






Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 452 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-16 16:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun