Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnesbank

Du går utan ett ord
Jag samlar samman dina spår
Gruskorn på hallmattan
där fläcken dina sneakers prytt gapar tom
Doften av ditt blöta hår
på kudden i sänghalvan jag lämnar tom
En kvarglömd strumpa under soffan
när våra fingrar inte kunde bärga sig
Den blå resetandborsten vilsen
på kanten av mitt handfat

I en skokartong spar jag mina fynd
Gruskorn och örngott och strumpa och tandborste
tillsist det hjärta som en gång var mitt
för älskling, nu är det ditt.




Fri vers av Lady_A
Läst 417 gånger
Publicerad 2007-04-17 11:49



Bookmark and Share


  stella
Med en sån här bank är man rik! Fin kartong.
2007-04-17

  Lars Granlöf
O det sparar du med rätt.
(En liten lustig gjej jag inte kan låta bli att berätta (mamma kommer att mörda mig). Då mamma var ung o pappa var borta på resa hade hon hans sockar under kudden)
2007-04-17

  Dan Linder
jag är så imponerad - en fläck där sneakersen stått och gruskornen de lämnat efter sig. Vilken knivskarp bild av saknad och avsked, av frånvaro och nystart. Fotspåren har liksom bränt sig kvar i mattan. Snygg bild!
2007-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Lady_A
Lady_A