Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter Hiroshima


Samlar smaker på tungan
smultron, vigvatten och vardagsoblater

viker papper,
tid mot otid

hoppet är det sista som dör

sägs
det



och plötsligt

genom rummet
flyger en pappertrana

skakar överflödet av trycksvärteord
från vingarna

gör ett hål i rutan

lämnar.




Fri vers av _Mian_
Läst 525 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2007-04-17 23:26



Bookmark and Share


  noname_realmind
GRATTIS till stjärnan!! Den är du väl värd. Ja, du skulle ha en hel drös av dem... ;-)

Igen; denna är suverän!
2007-06-02

    ej medlem längre
Helt fantastisk är den här texten
vilken känsla du skriver med .. Tack.
2007-06-02

  Rachel Roth
vilka bilder och sensationer din text framskapar
det blir en rik läsning!
2007-05-24

  Eddy Norest
Ja, låt oss skaka av oss trycksvärteorden, låt oss vika tid-ning mot otid-ning, låt oss bli papperstranor och göra hål i rutan... låt oss flyga... låt oss äntligen flyga... och lämna...
Det går ju inte att göra det helt och hållet. Men för en bråkdel av en sekund blir det möjligt med dina dikter... ett litet, litet ögonblick av frihet...
Jo, det finns hopp... även efter Hiroshima... än så länge finns det poesi...
Jag bokmärker inte dina dikter. Då skulle jag bokmärka alla... Men jag skriver ut dem och läser upp dem när jag får tillfälle för att dela med mig av denna rikedom.
2007-04-21

  noname_realmind
**WOOW**
Vilken pärla Mian!

\"viker papper,
tid mot otid\"
- underbart...

Och sen slutet...
Jag flyger med...¨

*****+
2007-04-18
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_