Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄRLEKENS VÅR

KÄRLEKENS VÅR.


Förakt finns det gott om det är ju en olycka för den som detta gör
Han tar och förkastar alla möjligheter och tänker sig inte för
Man borde se sig själv inifrån och få ett annat perspektiv på livet
Kärleken borde bli en stående meny, tänk hur det har blivit.

En tanke borde man ägna åt varför dessa tankar kommer fram
Bara för man är vänlig behöver man ju inte få epitetet snäll som
ett lamm
Utan var den du är och det är alltid bättre att förlåta än att fälla
Det behövs inga papper eller några lagar utan självklarenheten
borde gälla.

Visst tar många människor och kastar ut sitt guld från vask pannan
Man hade kanske inte tänkt att just det behövde kanske någon annan
Men tidens tand visar att allt är förgängligt även hur man än är
Det är obegripligt att människor i alla år inte detta så innerligt lär

Ett vänligt ord kan göra att allt förändras och kan ljuta glädje i
varje själ
Varför inte ta detta i akt när man vet att det gör så mycket väl
Förakt blir bara värre för den som utövar det för varje dag som går
Kanske ljuset kan komma in i en människas inre och det blir till en
kärlekens vår

Mr G








Fri vers av Mr G
Läst 202 gånger
Publicerad 2007-04-19 12:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr G
Mr G