Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnimmelser under flor

När saknadens skarpa konturer
mildrats i ljuslågans kontemplation
formas svaren inifrån

tillvaron står på sin spets
dagarna länkas
linjerna djupnar

medan de vita mattorna under grenvalven
förebådar kronornas gröna skyar
rinner tiden bakom jagets mossbelupna murar

låt oss sakta vandra ut
i den kryddoftande klosterträdgården
där vinden kan leka med slöjan

 




Fri vers av "Silver" VIP
Läst 561 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-22 21:27



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Tänkvärt skrivet och sorgesamt, men ändå hoppfullt.
2008-11-16

    Trast
Mild, respektfull och ändå ljus och livsbejakande behandling av temat sorg, sorgens obarmhärigt tysta verklighet, som drabbar oss alla, vars djupnande linjer ingen kommer undan.
2008-01-29

  devilsangel
Titeln är sensationell!!
Texten är härligt, mystisk med ett sug i djupet som drar oss alla ner med nyfikenhet om vad som hände sen!
2007-04-29

  Lillasyster F
Eftersom jag inte känner mig särskilt djup idag ser jag en bild av naturens förvandling från vinter till vår framför mig då jag läser din dikt. De vita vitsippsmattorna under bokarnas ljusgröna flor... dags att ge sig ut på utflykt - både fysiskt och mentalt.

Underbar dikt! Applåd!
2007-04-29

    Bodil Sandberg
Titeln ÄR BARA SÅÅÅÅÅÅÅsköööööööööön och dikten...ja den är helt underbar...tredje versen gör mig saaaaaaaaaaaaaaaaaalig!!!!!!
2007-04-28

    Maria Malm
Vackra bilder man får av orden. Texten andas lugn och harmoni.
2007-04-24

    JJ VIP
Känns som en dikt inifrån och ut, om det inre.....det ligger något befriande över den...en långsam strävan som tids nog ger resultat....Vackra ord och meningar! Mvh. JJ.
2007-04-23

  KonstigaKatter
Läste den flera gånger, smakade på varje vers (mniam;)), egna föreställnings/tolknings bilder ändrades som i ett kalejdoskop. Kom fram till att efter längre betänketiden, \"smältnings tiden\" är tiden nu för att (åter)leva. Dikten smakar gott, som saftigt sött-surt äpple:)
2007-04-23

  Nina V A
aaaah härligt \"annorlunda\" och nyskapande från dig, mystik och dofter. En labyrint att svepa sig igenom och sniffa på. Jag ser mig omkring och förundras över känslan och språket som kittlar och vägleder mig och jag finner att jag ler och mår väl i dessa ord. Känner mig hemma och då är det allt bra!!
2007-04-23

    BetweenTheLines
poetiskt och minimalistiskt bildspråk med mystikton

snyggt och avskalat
2007-04-23
  > Nästa text
< Föregående


"Silver" VIP