Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagsgäst



Tröskeln hade växt
högre än häcken i sagan
om Törnrosa


tanken på att komma över den
framkallade ångest


hon behövde förbereda sig
ett helt dygn under vånda
för att sedan med glädje
kunna säga att hon varit ute


idag skulle hon ändra på det
med bara några timmars varsel
skulle hon vara utanför dörren


med små pausar emellan
började hon klä sig
syrgasutrustningen med ny grimma
mobilen dörröppnaren
allt hon skulle ha med

sedan kunde hon sitta i elcyckeln
koncentrerad och förväntansfull
när hon forcerat de yttre och inre hindren


idag skulle hon inte till doktorn
inte åka ut bara på måfå
hon skulle bort och hälsa på


gåshuden spred sig hon rätade
på ryggtavlan så gott det gick
medan andhämtningen blev snabbare

genom den öppna balkongdörren
hörde hon fågelsången

åh sa hon sig själv det kommer
att gå galant

men hur såg hon ut efter vinterns mödor
bryskt slog hon bort de fåfänga tankarna

förr hade hon tyckt om situationer
där det gällde att lägga på ett kol
idag blev det tvärstopp om hon ens försökte


som att åka till månen tänkte hon

snart färdig att sätta sig i cyckeln
för att kom närmare och närmare målet

att övervinna törnrosahäckens alla taggar












Övriga genrer av Bim
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-22 12:45



Bookmark and Share


  Jojo
en stark berättelse
2007-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Bim