Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Det är inte som du tror


Ett Kambodja fullt av skallar
Kramar vreden ur sin vilja
Och bland gran och en och tallar
Står allena vit en lilja

Den står tyst och svag i röken
Eller trampad platt av skor
Men den ger aldrig upp försöken
Det är inte som du tror

För hur liten och hur ämlig
Den än står i kalla natten
Så är symbolen helt förnämlig
Där vi rider mörka vatten

Väl i döden skall du vinna
Genom eld är nöden stor
Men i brand skall nöden brinna
Det är inte som du tror

De har fyllt dig full av vankel
Så du svajar på din gata
Se på bojan runt din ankel
Det är den som du skall hata

Det är lögnerna de skriver
Överallt där tvånget bor
Liljan står där stöveln kliver
Det är inte som du tror




Fri vers av Uffe Agnetun
Läst 475 gånger
Publicerad 2007-04-29 11:58



Bookmark and Share


  Agnes
Snyggt uppvaknande ur vår illusoriska värld. Du har ett flyt i dina texter som inte finner sin like här på sajten.
2007-05-12

    Nattviol
gillas!
vackert i sitt mörker
skönt flyt i raderna
formen tilltalande
2007-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Uffe Agnetun
Uffe Agnetun