Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Luis Royo


Den bästa av seger

Måne stor, lyser över dalens djup

se då grästets grönska nersvärtat
av stridens hettande slag

Blå strimma faller så
över rörande gestalt

Bland kroppar slagna på fält
reser sig en kvinna

Slingrande lockar
fångade i blodets trasslande grepp
över värkande axlar

Sårade armar sakta lyfter
tungt svärd av hårdaste stål
en suck ljuder med vinden genom trädens hus

Segerviss blick mot himlen går
sotfläckade läppar så ler
sakta att bistert leende sprids

Mig fäller du inte så lätt




Fri vers av Jannike
Läst 410 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-08 23:15



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Herrejesstanes så snyggt och dramatiskt och tungt och .... och...underbart!!!!
2007-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Jannike
Jannike