Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppehåll i mörkerzonen


Plats: En busshållplats utan vindskydd.

Människor i väntan, samlade i flock
med smalspåriga synfält silade genom nystrukna blå staniolpapper
i hopp om att hålla verklighetens ogenomträngliga skrynklighet
utanför de grå rockarnas skyddande pansar
väntande
med utdragna kikarsikten inställda mot vargarnas mörkerhålor, språngberedda
att följa i samlad tropp den först siktade lammskinnsbeklädde
som ylar lovsånger om guldet som vilar i stubbåkrarnas kalhygge,
utan vetskap om att uppehållet vid en namnlös hållplats, ligger invid den sista utpostens tjälskadade kantstup.








Fri vers av _Mian_
Läst 364 gånger
Publicerad 2005-03-08 01:10



Bookmark and Share


  Cicero
...väldigt påträngande intensitet i dina rexter, Mian. Jag gillar det mycket. Dubbeltydigheten i den här bilden hjälper till och gör att man är uppmärksam under hela läsningen... och omläsningen...och omläsningen...
2005-03-12
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_